петък, февруари 23, 2024

Блумбърг ударно финансира Байдън в Тексас и Охайо

Милиардерът Майкъл Блумбърг планира да похарчи 15 милиона долара в помощ на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън срещу Доналд Тръмп в Тексас и Охайо през последната седмица от кампанията.

Информацията разпространява „Ройтерс“, позовавайки се на американския вестник „Ню Йорк таймс“.

Бившият кмет на Ню Йорк, който се кандидатира за президент, но бързо се оттегли от президентската битка, обеща да похарчи 100 милиона долара от личното си богатство в подкрепа кампанията на бившия вицепрезидент.

Блумбърг атакува Флорида като щат, който може да бъде спечелен от Байдън и вчера се е съгласил да отпусне средства за телевизионни предизборни реклами в Тексас и Охайо, след като екипът му е представил данни от социологически проучвания, които показват, че бившият вицепрезидент е конкурентен в тези щати, пише вестникът, позовавайки се на старши съветник на милиардера.

Майкъл Блумбърг също е увеличил парите за агитация в полза на Байдън във Флорида.

Тръмп спечели Тексас и Охайо на изборите през 2016 г. Двата щата са ключови и той задължително трябва да ги спечели, за да има някакви шансове за преизбиране. От началото на кампанията Тръмп е фаворит в тези два щата.

За последно Тексас е печелен от демократ през 1976 г., когато побеждава Джими Картър.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!