Блинкън разговаря с Гуайдо

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън в телефонен разговор с лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо обсъди ситуацията в Боливарска република Венецуела. Това съобщи във вторник пресслужбата на Държавния департамент.

„Блинкън подчерта значението на връщането към демокрацията във Венецуела чрез свободни и честни избори. Държавният секретар … описа нашите усилия да работим със съмишленици, включително ЕС, групата от Лима, Организацията на американските държави и Международната контактна група за увеличаване на многостранния натиск … за мирен демократичен преход „, – се казва в съобщението.

Освен това страните обсъдиха хуманитарната ситуация във Венецуела. „Държавният секретар Блинкън приветства усилията за намиране на решения за облекчаване на страданията на венецуелците и обяви намерението на САЩ да продължат да оказват помощ“, добави външното министерство.

През последните месеци Венецуела и ЕС са в дипломатична война, заради подкрепата на Общността за опозицията в латиноамериканската страна.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!