Бивш конгресмен частично потвърди историята за помилването на Асандж

Бившият конгресмен от Републиканската партия Дана Рорабейкър потвърди, че е съобщил на Джулиан Асандж, че Доналд Тръмп ще го помилва, ако му предостави информация, която доказва, че руснаците не са източникът на изтеклите от Демократическата партия имейли, които се смята, че са част от кампания на Москва на президентските избори през 2016 г. в полза на милиардера, пише „Гардиън“.

В сряда адвокатите на Асандж разкриха пред съда в Лондон, че Рорабейкър е предложил помилването му от името на Тръмп. Белият дом обаче съобщи, че американският лидер не се познава много добре с бившия конгресмен от Републиканската партия.

Британското издание отбелязва, че Тръмп е поканил Рорабейкър на среща в Белия дом през 2017 г.

Дана Рорабейкър, познат като един от най-големите проруски политици във Вашингтон, коментира пред Yahoo News: „Разговарях с Джулиан Асандж и му казах, че ако представи доказателства относно кой е предоставил на „Укилийкс“ имейлите, ще помоля президента да го помилва. Той знае, че мога да се свържа с президента„.

Той поясни, че не е обсъждал въпроса директно с Тръмп и че само искал „истинската“ информация от Асандж.

Дана Рорабейкър очевидно вярва в конспиративна теория, че Сет Рич, убит служител на Демократическата партия, е истинският източник на изтеклите имейли.

По-рано Дана Рорабейкър отрече, че президентът Доналд Тръмп e предложил да помилва Асандж. 

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!