имоти в Гърция

Все повече българи педпочитат да отдъхват през горещините в южната ни съседка Гърция. Стана ясно обаче, че трябва да сте внимателни, когато избирате тази дестинация.

Още от Свят

От Великобритания съобщиха, че са получили информация за вируса на Западния Нил в Гърция. Кралствата също съобщават и за други неудобства като: дългото време за чакане на контролно-пропускателни пунктове и контрол на капитала.

Министерството информира британските туристи, че от 7 април 2019 г. гръцката полиция е въвела системни паспортни проверки за всички европейски граждани, пътуващи до/от дестинации извън Шенгенското пространство (включително Обединеното кралство). Що се отнася до комарите, указането за пътуванията отбелязва, че през 2018 г. в Гърция има няколко избухвания на вируса от Западния Нил и призовава британските туристи да бъдат внимателни, например да използват мрежи против комари или ленти за насекоми, когато са на открито и да затварят на врати и прозорци.

В указанието се отбелязва, че в Гърция има контрол върху капитала, което води до ограничения на дневния лимит, наложен от гръцката банкова система (обикновено 600 евро) или дневния лимит, наложен от британския издател на картата. Указанието за пътуванията подчертава стриктното отношение на гръцките власти към тези, които пият прекомерно и налагането на глоби или лишаване от свобода на хора, които се държат неприлично. Не на последно място, се отбелязва, че „не може да се изключи възможността за терористични атаки“.

Коментари