Байдън печели и Аризона

Избраният президент на САЩ Джо Байдън печели и вота в щата Аризона, където до последния момент резултатите остават много близки, показват данните на CNN и „Ройтерс“.

Засега резултатите не са официални. Преброени са 99% от гласовете, като Байдън печели 49.4%, а действащият президент Тръмп – 49.1%.

Аризона носи 11 гласа в Избирателната колегия. На базата на резултатите от 48 щата Байдън разполага с 290 електори в колегията, а Тръмп – с 217. Само в още два щата се очаква финалът на изборния маратон – в Северна Каролина, както и в Джорджия, където се извършва повторно преброяване на бюлетините.

Това е едва вторият път когато представител на Демократическата партия побеждава в Аризона в гласуването за президент – грандиозен обрат в щат, който е известен като бастион на републиканците, отбелязва CNN.

Същевременно заслужава внимание фактът, че Аризона е щатът, в който покойният сенатор Джон Маккейн продължава да е безспорен авторитет. Именно Маккейн беше категоричен опонент на Тръмп в Републиканската партия, посочвайки грешките и предупреждавайки за щетите, които може да нанесе неговото управление.

Припомняме, Синди Маккейн – вдовицата на сенатор Маккейн, подкрепи Джо Байдън за президент на САЩ.

„Съпругът ми Джон живя с принципа: страната на първо място. Ние сме републиканци, да, но преди всичко американци. Има само един кандидат в тази надпревара, който застава зад нашите ценности като нация, и това е Джо Байдън.“ – обясни решението си тя.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!