понеделник, юни 24, 2024

Австралия депортира британката Хопкинс, медиен коментатор, заплашила да не спазва карантина

Крайнодясната британска коментаторка Кейти Хопкинс е депортирана от Австралия в понеделник, след като се похвали в социалните мрежи, че планира да наруши правилата за карантина в страната, съобщава АП.

Хопкинс пътува до Австралия, за да участва в телевизионна риалити програма и бе в 14-дневна задължителна хотелска карантина в Сидни, преди да започне снимките.

Полетът й до Австралия миналата седмица породи възмущение, след като правителството намали наполовина броя на австралийските граждани и постоянните жители, на които е позволено да се прибират всяка седмица – до 3000, за да се опита да намали риска от зараза с COVID-19 при хотелската карантина. Повече от 34 000 австралийци, които искат да се приберат вкъщи, остават блокирани в чужбина.

Двата най-големи града в Австралия, Сидни и Мелбърн, са блокирани, за да съдържат огнище на коронавирус, причинено от по-заразния вариант Делтата. 

Министърът на вътрешните работи Карън Андрюс заяви, че Хопкинс ще бъде депортирана, след като се похвали в Instagram с намерението си да наруши карантинните правила. „Ужасяващо е, че този индивид се е държала така и тя ще си замине“, каза Андрюс. „Ще я изведем от страната веднага щом успеем да уредим това“.

Хопкинс е заминала с търговски полет от Сидни в понеделник, заяви правителствен служител. Хопкинс определи блокирането за пандемията като „най-голямата измама в човешката история„. В социалните медии тя бе следвана и от тогавашния президент Доналд Тръмп, който често я ретуитира, преди Twitter да я блокира за постоянно през юни миналата година заради нарушаване на политиката на платформа за поведение с омраза.

Във видеоклипове от хотелската си стая в Австралия тя заявява, че планира да изплаши служителите, които носят храна на вратата й, като се изправя срещу тях гола и без маска. Хората под карантина нямат право да отварят вратите на хотелската си стая до 30 секунди след доставката на храната и трябва да носят маски, докато вратите им са отворени.

Андрюс описа коментарите на Хопкинс като срамни. „Фактът, че тя се хвали с нарушаване на карантината е просто ужасяващ“, каза Андрюс. „Това е шамар за всички онези австралийци, които в момента са заключени и това е просто неприемливо поведение.“

Seven Network и Endemol Shine Australia, продуцентската компания, която стои зад програмата Big Brother VIP, в която е трябвало да се появи Хопкинс, заяви, че договорът й е анулиран. „Seven и Endemol Shine категорично осъждат нейните безотговорни и безразсъдни коментари докато е в хотелска карантина“, се казва в съвместно изявление на компаниите.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!