Здравето на руския опозиционен лидер Алексей Навални се подобрява, след като бе направен опит да бъде отровен, въпреки че не очаква пътят към пълното възстановяване да бъде кратък.

Това заяви той в публикация в Instagram, в която също така благодари на лекарите в германската болница, където е настанен, съобщава Bloomberg.

Близо месец, след като се почувства зле в самолет напът за Москва, Навални вече успява да разпознава хора и да помни думи. Въпреки това той все още не може да изпълнява сам задачи като това да използва телефона си или да си сипе чаша вода.

„Неотдавна аз не можех да разпознавам хора и не разбирах как да вървя“, се казва в публикацията от профила на Навални. „Също така не знаех как да изразявам ужаса си и затова просто мълчах“, се посочва още.

Това е втора публикация на опозиционера от тази седмица. В пост във вторник – първият след покушението, той написа, че вече диша самостоятелно и може да става от леглото си за кратко.

Тогава неговата говорителка Кира Ярмуш заяви, че той възнамерява да се върне в Русия въпреки случилото се. Той бе отведен в Германия за лечение заради опасения за здравето му, ако остане в руска болница.

Инцидентът стана и причина за ново влошаване на отношенията между Русия и Европа. Властите в Германия установиха, че Навални е бил отровен с химикала новичок и поискаха разследване на инцидента в Русия. Кремъл обаче отрече да има данни за отравянето на опозиционера. При направени изследвания в Русия не бяха открити следи от отровно вещество.

Източник: Investor.BG

Коментари