Активисти хокат невежеството на политиците в Германия за климата

Климатичното движение „Петъци за бъдеще“ разкритикува продължаващото невежество на германските политици по отношение на климатичната политика с оглед на бедствените наводнения, информира ДПА.

Климатичната криза е тук, тя е несъмнена„, настоя водещата германска активистка за климата Луиза Нойбауер в Хамбург малко преди планираната демонстрация.

Въпреки че политиците сега правят прокламации за това какво трябва да се направи по-добре в този контекст, „ние също така виждаме, че тези прокламации често изчезват, когато става въпрос за тяхното въвеждане в действие„, изтъкна Нойбауер.

Тя добави, че „Петъци за бъдеще“ не мери политиците по техните думи, а по делата им. „А там виждаме, че това правителство очевидно не желае да приеме реалността на тази климатична катастрофа„, подчерта тя.

Особено сега германската политика в областта на климата трябва да бъде поставена под въпрос по съвсем нов начин, продължи Нойбауер. „Политиката за 1,5 градуса (таван на глобалното затопляне) изглежда по различен начин. Възможно е и ние се борим за това.“

За това, каза тя, политиците трябва да вземат решение срещу нови проекти за изкопаеми горива и нови газопроводи и да работят за бързото спиране на въглищата и справедлива цена на CO2, която отразява разходите.

Този следобед климатичното движение шества в Хамбург под лозунга „Климатичната криза е тук!“ с около 500 участници.

По време на демонстрацията за солидарност над 170-те жертви на наводненията също бяха почетени и бяха събрани пари.

Протести и митинги бяха планирани в цялата страна днес.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!