6 седмици затвор за британец, обиждащ хора и отказващ маска във влак в Сингапур

Съд в Сингапур осъди британец на шест седмици затвор в сряда, съобщиха местните медии, след като той многократно е нарушил протоколите за коронавирус, отказвайки да носи маска за лице на публично място, съобщава „Ройтерс“.

40-годишният Бенджамин Глин е признат за виновен по четири обвинения за това, че не е носел маска във влак и при последващо явяване в съда, както и за причиняване на обществена неприятност и използване на заплашителни думи към държавни служители.

По-рано Глин бе подложен и на психиатрична оценка, разпоредена от съдията в резултат на неговото поведение и забележки в съда.

В сряда той поиска от съда да отмени това, което той нарече „незаконни обвинения“ и поиска паспортът му да бъде върнат, за да може да се върне във Великобритания, за да бъде със семейството си.

Съдията коментира пред Глин, че е „напълно заблуден“ във вярата, че е освободен от законите на Сингапур за носене на маски.

Азиатският бизнес център е добре известен със спазването на строги правила, затвор и глоби други за нарушения на разпоредбите на COVID-19. На някои чужденци са отнети разрешенията за работа поради нарушения на правилата.

Градът-държава държи епидемиите от коронавирус под контрол, отчасти поради стриктното прилагане на мерки. През февруари съд в Сингапур осъди британец на две седмици затвор, след като избагя от хотелската си стая, за да се срещне с тогавашната си годеница, докато е в карантина.

Глин е предизвикал възмущение в обществеността по време на пътуването си с влак, като заявява: „Никога няма да нося маска„. Тойе е коментирал и че Covid-19 е измама.

Британецът не е показал никакви угризения. В устните си изявления Глин казва, че изпитва „пълно пренебрежение към общото право в Сингапур. Вие не сте мои господари и аз не съм ваш роб“.

За всяко обвинение съгласно Закона за временните мерки Covid-19 нарушителят може да бъде затворен за срок до шест месеца и глобен до 10 000 долара. Ако бъде осъден за тормоз, нарушителят може да бъде затворен за срок до една година.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!