понеделник, април 15, 2024

20 са жертвите във Флорида, 128 души се издирват

Най-малко 20 са вече жертвите, а други 128 души все още са в неизвестност повече от седмица, след като 12-етажна сграда се срути във Флорида, САЩ. Това съобщи на пресконференция кметът на Маями-Дейд Даниела Левин Кава, цитирана от CNBC. Едно от новите тела на загинали, които са били намерени, е на седемгодишно дете. Припомняме, че по-рано бе оповестено и за други деца сред загиналите.  

Издирването продължава, но и плановете за разрушаване на сградата са в ход. Разрушаването може да отнеме седмици. Тече и евакуация на живеещите в съседната сграда. 

Щатските власти все още не са получили доказателства, че срутването на жилищна сграда във Флорида е причинено от някой нарочно.

След рухването на 12-етажна сграда във Флорида изчезнаха 159 души, спасителите откриха телата на четири жертви. Отломките продължават да се разглобяват и щатът е обявил извънредно положение. Президентът на САЩ Джо Байдън разположи силите на Федералната агенция за управление при извънредни ситуации в щата.

Къщата се срина сутринта на 24 юни. Причините за колапса все още не са обявени.

Последните доказателства сочат, че според по-ранни доклади, по структурата на 40-годишната сграда са установени повреди още през 2018 г., като проблеми с хидроизолацията под басейна и пукнатини в подземния гараж.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!