гърция мигранти

Полицията в Гърция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти, съобщи БНР.

Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.

Ванът с хасковска регистрация не спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не предизвика катастрофа, властите предупреждават пътуващите автомобили да се отстранят от трасето и започва преследване с десет полицейски коли.

При навлизането на колата в града е била принудена от полицията да спре. Предварително полицаите са били изключили светофарите на кръстовищата и отстранили от тях останалите автомобили. Във вана с български номера са намерени 20 нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция.
62-ма мъртви мигранти бяха открити на корабчеТелата на 62 мигранти са били открити от либийските спасителни служби на плавателен съд, на който е …Jul 27 2019bulmedia.net

Полицията не посочва дали шофьорът на колата е българин.

Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол в акция срещу нелегалния трафик на хора. Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти.

Полицията има информация, че цената на трафика до Солун е над 2 хиляди евро на човек.

Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун.
Разбиха голям канал за мигрантиНоминираният за главен прокурор Иван Гешев съобщи за разбит нов канал за мигранти през Дунав. Те са …Jul 29 2019bulmedia.net

Коментари