масова стрелба в Охайо

Най-малко девет души са убити при масова стрелба в американския щат Охайо, съобщиха от местната полиция, цитирана от news.bg. Според информацията на властите други най-малко 16 души са пострадали. Те са хоспитализирани.

Нападателят е убит. С извършителя на престъплението броят на убитите е десетима.

По-рано местният всекидневник Dayton Daily News съобщи, позовавайки се на източници, че най-малко 10 души са убити. Между 10 и 20 души са хоспитализирани с огнестрелни рани.

Само преди часове бяха избити 20 души, а други 26 пострадаха при масова стрелба в Тексас.

Според разпространяваната информация нападател е открил огън до бар в Дейтън, град в югозападната част на щата Охайо, след 01,00 часа местно време.

Свидетели са разказали пред Dayton Daily News, че човек е открил огън, след като не му било позволено да влезе в бара. Предполага се, че стрелбата е станала до бар Ned Peppers.

Мат Карпър от полицията в Дейтън заяви, че се опитват да установят самоличността на заподозряния, който е застрелян от служители на реда. По думите му има само един заподозрян.

По-рано се появи информация, че се издирва втори заподозрян, който е напуснал района с джип.

Полицията също така се опитва да установи мотива на нападателя, който според Карпър е използвал оръжие с дълга цев с много пълнители. Патрулиращи полицаи са били много близо до мястото на нападението и са реагирали своевременно, което е помогнало за предотвратяване на по-голяма кървава баня.

На място има агенти на ФБР.

Коментари