В Дания увеличават броя на феновете по трибуните

Дания ще позволи допускането на повече зрители по стадионите в мачовете от Суперлигата до края на този сезон на фона на по-нататъшно облекчаване на коронавирусните ограничения.

Новото въведение би позволило разстоянието между феновете по правилата за социално разстояние да бъде един метър в сравнение с предишното правило от 2 метра, заявиха от правителството. Това би увеличило броя на зрителите над сегашния лимит от 500 души, но облекчените мерки важат само за футбола.

„Изслушахме желанието да имаме повече фенове на стадионите. Мисля, че намерихме добър баланс между интересите на отборите и техните фенове и че трябва да продължим да избягваме разпространението на заразата“, каза Джой Могенсен, министър на културата.

Правителството заяви, че е взело предвид, че мачовете се играят на открито и могат да бъдат разделени на сектори.  Във всяка секция ще има най-много 500 души и всички трябва да са седнали. Разпоредбата ще бъде в сила до 31 август.

От Брьондби заявиха пред телевизионния оператор TV2, че според тях новият лимит ще позволи около 7000 до 8000 зрители, което е около половината от обичайната посещаемост, която се разпределя между притежателите на сезонни билети и спонсори.

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!