Тирил Екхоф записа нова победа за Световната купа по биатлон, с която тя изпревари в генералното класиране италианската суперзвезда Доротея Вирер и от следващия старт ще носи жълтия номер на гърдите си. 29-годишната норвежка състезателка бе над всички в спринта на 7,5 км в германския зимен център Руполдинг.  

Екхоф не сгреши нито веднъж на огневия рубеж и повали всичките десет мишени. На втора позиция финишира шведката Хана Йоберг с изоставане от 29,7 секунди и също перфектна стрелба. Въпреки че Вирер също свали 10-те мишени, остана на 36.8 от времето на победителката.

Така вече с 441 точки на сметката си Екхоф е новата водачка в генералното класиране за Световната купа, а Вирер е с актив от 438, следвана от Жулия Симон с 321.

От българките най-напред се класира Милена Тодорова. Тя направи една грешка в стрелбата в положение “прав” и финишира 46-а, като има 2 точки за Световната купа. Даниела Кадева остана 80-а с десет повалени мишени, а Мария Здравкова също с безупречна стрелба се класира 84-а.

Източник: DSport.BG

Коментари