неделя, април 14, 2024

СНИМКИ: Лейтенант Кубрат Пулев

Един от най-успешните български боксьори Кубрат Пулев бе повишен от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените сили. Тържествената церемония по присвояване на новото му военно звание се състоя в Министерството на отбраната, а пагоните му връчи лично министър Красимир Каракачанов, информира DarikNews.

„Готов съм да съдействам на Българската армия и за подобряването на физическата подготовка на военнослужещите. Защо не? Има какво да се предаде и има какво да им дам“, обяви Кобрата след церемонията.

Той благодари на военния министър за повишението. „За мен това е огромна чест. Ще ми даде още по-голямо самочувствие, но и отговорност. Да си част от Българската армия е престиж“, категоричен е българският боксьор.

Той заяви, че няма нищо ново около организацията на предстоящия му боксов мач с Антъни Джошуа. „До 1 месец трябва да стане ясно къде ще се проведе и какво ще се случи“.

От своя страна военният министър Красимир Каракачанов обяви, че Кубрат Пулев служи за пример на българските военни. „Един човек, който е бил част от спорта в армията, заслужава това отношение. Всяко поколение има своите кумири. Последните 20 години с какво може да се гордее българинът? Малко са, но едно от големите са именно постиженията на Кубрат Пулев. Всяка една негова победа, е победа на български офицер“, категоричен е Каракачанов.

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!