Сезонът в Англия ще бъде завършен най-късно до началото на юли

Ръководството на Премиър лийг работи сериозно по въпроса да рестартира сезона колкото е възможно по-скоро. Според „Daily Mail“ идеята е първенството да бъде подновено в първия уикенд на месец май, но при затворени врати. Сезонът пък трябва да приключи най-късно до 12 юли.

Вчера се появиха информации за това как да трябва да бъде приключено първенството. Един от сценариите включва обособяването на две зони, в които ще бъдат разпределени всичките 20 отбора. Те ще се подготвят и ще проведат всичките си двубои до края на кампанията в рамките на 6 седмици през юни и юли. Начинът е взаимстван от принципа на организация на Световните първенства.

Другата идея, която също цели максимална изолация, е футболистите на всички отбори да живеят заедно – в хотели или клубни бази, докато се изиграят всички оставащи двубои. Те няма да могат да се прибират при близките си в този период от шест седмици, а само ще тренират и ще играят. Целта е сезонът да приключи до 12 юли.

В петък ще се проведе нова среща на клубовете, на която ще се обсъдят всички варианти за завършване на кампания 2019/2020.

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!