Решение в Африка ще вбеси европейските клубове

Купата на африканските нации през 2021 година ще се проведе в периода януари и февруари, което вероятно няма да се хареса на футболните клубове в Европа.

Надпреварата, в която участват 24 национални отбора, първоначално трябваше да се състои през юни и юли, но от футболната федерация на Камерун обявиха днес, че тя ще бъде от 9 януари до 6 февруари 2021 година, за да се избегне дъждовния сезон в страната.

Новите дати на турнира вероятно няма да се приемат от европейските футболни клубове, които трябва да освободят част от звездите си в средата на сезона. Например клуб като Ливърпул ще трябва да се лиши от нападателите си Садио Мане от Сенегал и Мохамед Салах от Египет, както и халфът Наби Кейта, който е основен играч на Гвинея.

УЕФА води преговори с ФИФА в последните години за координиране на всички континентални първенства, които да се провеждат извън сезона на шампионатите в Европа. Купата на африканските нации през 2019 година в Египет например беше първата, която се състоя през месец юни.

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!