Президентът на Марица Пловдив, който се състезава в Трета лига, Христо Христов представи днес някои от основните си принципи в предстоящата кандидат-президентска борба за ръководния пост в БФС, където смята да участва.

Христов обяви, че преди две години е дал пари в брой на член на Изпълкома, за да се манипулира мач на тима от Пловдив.

„Аз съм дал пари в брой на член на Изпълкома. Ще кажа името на този човек на Конгреса на БФС. Говорим за дребни суми, пет до 20 хиляди лева варират нещата. Механизмът е такъв, че той си предложи услугите. Аз съм ги дал тези пари, но нямам документ“, разкри президентът на Марица.

Христов обяви, че вярва единствено на Бойко Борисов и Иван Гешев: „Относно лобизма на Своге ще ви кажа, че са замесени кмет, бивша футболна легенда и човек от съдийските среди. Лицето Христо Йовов няма нищо общо. Говорим за сума от порядъка на 10-15 хиляди лева, които са обещавани напред-назад. Кой ги е взел не знам, но мога да съдействам на съответните органи, ако е нужно. Вярвам единствено на премиера Бойко Борисоов и главния прокурор Гешев.“.

Той отказа да назове точната сума или да каже кой е членът на Изпълкома. По-късно добави, че сумата му е върната. „Сумата не беше много голяма. Човекът няколко дни след мача ми я върна. Мисля, че това не е най-важното“.

През април Христов обяви намерението си да се кандидатира за ръководния пост в БФС. Той се обяви за промени в българския футбол.

„От четири години съм във футбола, на втората съм се сблъскал с такова нещо. Затова знам, че трябва да има промени в българския футбол – да няма президенти в Изпълкома. Аз съм независим“, допълни Христов и подкрепи искането на Наско Сираков за промяна в договора за телевиизионните права.

Източник: DSport.BG

Коментари