Предлагат нови договори на трио от Ботев Пловдив

Ботев Пловдив ще подпише нови договори с трима свои футболисти. Това са Димитър Пиргов, Филип Филипов и Джонатан Перейра, чиито контракти к клуба изтичат през лятото.
 
Наскоро централният защитник Пиргов обяви, че ще приеме каквото му предложат, защото иска да остане при „канарчетата“.
 
Джонатан и Филипов реално играят на един пост – десния бек, но през пролетта Ферарио Спасов смени позицията на бразилеца. Той го използва като дясно крило или в халфовата линия. Феро харесва изключително много Джонатан и държи да го запази. Засега обаче бразилецът не е дал категоричен отговор.
 
Както е известно, през зимата Ботев продаде централния си защитник Кристиан Димитров в Хайдук Сплит, но веднага му взе заместник – Иван Бандаловски.
 
Това означава, че „канарчетата“ почти сигурно ще се откажат от друг от бранителите си – Костадин Ничев. Неговият контракт също е до лятото, но засега няма индикации за удължаването му.
 
Ситуацията с договорите, които са до юни, обаче може да претърпи промени заради коронавируса и спрените първенства в света. Това се очаква да доведе до удължаване на срока на споразуменията, както и на летния трансферен прозорец.
 
Нови договори с Ботев Пловдив вече подписаха Антонио Вутов, Александър Тонев, Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев./Тема спорт

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!