Петричев: Нямам съмнение, че Лудогорец е най-добрият отбор в България

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по DEIMA SPORT. Той говори за намалението на заплатите, за раздялата с Джоди Лукоки, дали Вандерсон ще остане в Лудогорец и как ще протече работата на клуба по време на пандемията.


„Имаме някои задачи, които трябва да свършим в този период, в който не се игаре футбол. Знаете, че „Хюверафма Арена“ е сериозно голямо съоръжение, за което е необходими да се полагат ежедневни грижи. Кризата засегна не само България, а целия свят. Засяга клубове с много по-сериозни бюджети от нас. Наложи се в ръководството на клуба  сериозно да анализираме ситуацията и да вземем някои мерки, които основната им цел е да запазването структурата в клуба в този му вид. Надяваме се да започнем да работим на пълни оборти без да допускаме някакви стресове, след като пандемията премине. Ако гледаме по-близкия, че първенстовото би следвало се поднови в началото на месец юни, ние би трябвало трябва да сме в достатъчно добра готовност като клуб, да влезем отново в първенството и естествено да се подготвим за Европейските клубни турнири. За съжаление и ние изпитваме затруднения. Оперативно клубът почти не работи. Повечето служители са на дистанционна форма на работа. На моного дурги им е намалял обема на робата. Единствено колегите от финансовия отдел и тези, които отговорят за поддръжка на „Хюверма Арена“ и на тренировъчния процес работят на пълни обороти, при спазване на всички необходими мерки. Така че беше необходим този диалог вътре в клуба да запонче на един по-ранен етап, тъй като ние трябва много внимателно да процедираме с нашите ресурси, които разполагаме“.

„Разговоряхме с нашите футболисти. Няма как Лудогорец да не бъде засегнат от кризата и се съгласиха на едно временно намаляване на заплатите в рамките на 30%, с което ние до момента смятаме, че можем да запазим бъдещето на останалите служитеи в клуба. Много рано е да се планира подготовка за европейските клубни турнири, тъй като ние не знаме как ще се развие българското първенство, но при всички случаи правим планове да проведем подготвка, когато се очартае този период в България“.

„Още когато кацнахме от Милано стана дума, че има недостиг на тестове. Тогава собственика се разпореди да се направи дарение от 600 теста и го направихме още първата седмица, след като се върнахме от Милано“.

„С Джоди Лукоки водихме дълги преговори за подновяване на неговия договор. Още януари месец стана ясно, че той има друго желание за развитие, за други финансови условия, които Лудогорец няма как да отговори на тях. Беше ясно още през януари месец, че Джоди Лукоки ще напусне клуба, когато приключи първенството. Но предвид създалата се ситуация седнахме на една маса, поговорихме си и той си прекрати договора. Това беше и допълнително облекчение за клуба във финансов аспект. Разделихме се съвсем нормално, аз му желая на Лукоки успех в следващия му клуб. Не е дал малко за Лудогорец, някой ден може пак да го видим пак с фланелката на тима. В моного интервюта каза, че е дошъл момче, а си тръгва мъж. Имаше много хубави моменти в Лудогорец. Помня първите негови стъпки – едно малко момче, но вдигна своята класа като футболист, развихме неговите качества. В правото си е търси своето щастие на друго място“.

„Видях информацията за Вандерсон. Гледам какво пишат във форумите нашиетфенове. Причината клуба в момента да не излиза с официална информация за Вандерсон е много проста. Няма какво да се каже в момента с категоричност. Омръзнало ми е през ден да опровергавам информация, които касаят  наши футболисти. Чета през последната седмица един списък, на които пресата твърди, че са им изтекли договорите, а то не е така. Доста от тях имат договори. С други сме в заключителна фаза на преговори. При Вандерсон ситуацията е малко по-различна, тъй като той в личен човешки разговор на мен ми спомена, че иска животът му да продължи в Бразилия. При всички случаи към днешна дата немога да кажа нищо със сигурност, тъй като знате, че те в момента са в почивка. престои да се върнат за подновяването на първенството. Вандерсон също най-вероятно ще се върне. Четох, че бил тръгнал с 10 куфара, от което ми стана малко смешно. Всеки, който пзнава бразилиците, знае, че те винаги пътуват с много куфари по простата причина, че им се случва един или два пъти в годината да се прибират в родината си. Това не е никак учудващо. Като цяло с Вандерсон не сме се сбогували. Това е, което мога да кажа. Как ще се развият нещата с него – това е въпос на време. При всички случаи това е един футболист, който страшно много даде през годините за Лудогорец. Къмнего ние изпитваме огромно уважение. Както и да с еразвият разговорите с него ние винаги ще останем в близки контакти и за него вратите на Лудогорец ще бъдат винаги отворени“.

„Ние доста мислехме по въпроса кога да ги пуснем в почивка футболистите, тъй като виждате, че в момента никой не се наема да даде точна информация, така че и ние да си направим прецизно програмата. Но в крайна сметка действахме на принципа, че е по-добре сега да им дадем възможност на футболистите да се приберат по родните си места и да се видят с близките, да могат да изконсумират така наречената лятната почивка, защото очевидно е, че в момента, в който влезем в първенство ще доиграем първо нашето първенство, без значение под каква форма, след което веднага започваме с европейските клубни турнири и после новото първенство. Респективно момчетата няма да имат възможност за абсолютно никаква почивка до края на календарната година, така че решихме да ги пуснем. Все още не сме определили дата за тяхното връщане, тъй като ситуацията се променя. Но при всички случаи ще направим, така че да минат 14 дни задължителна карантина и, ако след това е възможно, да започнат организирано тренировките. Предпочетохме този вариант пред това да ги държим тук в Разград в едно неведине, защото те питат, а ние не знаем какво да им отговорим. Отделно не може да се води тренировъчен процес. В момента всяко едно нарушаване на разпоредбите на Кризисния щаб подлага на риск здравето на доста хора. Не можем да поемем такъв риск“.

Ако се изиграят оставащите два мача от редовния кръг, то Лудогорец ще бъде сигурен шампион. Ако се изиграят останалите мачове, нямам съмнение, че нашият отбор е най-добрият в България и съм убеден, че имаме всички аргументи да вдигнем титлата”, допълни Петричев.

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!