Обрат! Хърн се вразуми, има дата и място за Джошуа-Пулев

Алчният за големите пари в тежката категория промоутър на Антъни Джошуа – Еди Хърн – явно се е вразумил и няма да преследва нов мач на клиента си в Саудитска Арабия с Анди Руис или Дионтей Уайлдър, а ще върви към задължителните защити на трите си световни титли – в IBF, WBA и WBO. 

А това означава, че следващият мач на британския боксьор ще е срещу задължителния претендент във версия IBF Кубрат Пулев! Хърн дори вече е избрал локация за тази среща – новия 60-хиляден стадион на Тотнъм в Лондон. А има и огромна яснота за датата – в последната седмица на март 2020 г. Тези планове бяха разкрити от Джошуа и Хърн в ексклузивно интервю за вестник „Сън“. 

„Цяла година се бия извън родината и вече ме е налегнала носталгията. Искам да зарадвам феновете си в Лондон, видя се, че те много ми помагат и ми е по-трудно без подкрепата им. Да защитя трофеите си пред моята публика ще е мегаизживяване.“

„Най-прекрасното би било да го сторя срещу друг британец, но няма как да стане. Вървим по реда на задължителните защити и следващият ми опонент се знае (бел. ред. – Кубрат Пулев). Веднага започвам работа, защото в края на март трябва да се проведе този мач“, заяви Джошуа, а Хърн потвърди плановете. 

„Стадионът на Тотнъм е една прекрасна локация за боксов мач и трябва да я обсъдим. Хора ми звънят от цялата страна и ме молят да заведа Антъни там и там. Говорихме с хората от Тотнъм да проведем мача с Руис на стадиона им, но той беше зает. Сега отново говорим с тях и може би ще стигнем до споразумение за края на март“, заяви Хърн. 

По тези думи на промоутъра и Антъни Джошуа, по всичко изглежда, че евентуален мач с Кубрат Пулев би се провел между 23 и 31 март, когато е прекъсването в програмата на Висшата лига заради баражите на националните отбори в Лигата на Нациите, а англичаните ще имат контроли. Така че можем да заключим, че двубоят ще е в уикенда на 28 или 29 март, като е по-вероятно да е в събота, 28-ми. 

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!