Коронавирусът спрял трансфер на Соу в Китай

Истерията със смъртоносния коронавирус, който плъзна по света от Китай, е повлияла е на селекционната политика на ЦСКА. От „Армията“ много сериозно са работили по трансфер на нападателя Али Соу в Азия още от края на миналата година. След предварително проявен интерес от няколко китайски отбора е трябвало да се направи следваща стъпката стъпка и да се обсъждат конкретни оферти, но епидемията и наложените от Световната здравна организация мерки за нейното ограничаване  са провалили евентуална сделка. Самият играч също не е бил склонен да пътува в Китай в този момент.

Като цяло на ръководството на „червените“ са дали картбланш на доста агенти да търсят нов клуб на израсналия в Италия гамбиец. Привлеченият от Киево 25-годишен 5нападател със сигурност можеше да вкара в касата на ЦСКА сума от порядъка на 3 милиона евро. По негова продажба продължава да се работи, но това вече може да се случи най-рано през лятото. Египетският Ал Ахли през зимата предлагаше 2 милиона евро за Соу, но от клуба настояваха за двойно повече. Интерес към него имаше и от Саудитска Арабия.

При очакваното откриване на ваксина срещу коронавируса и надеждите, че той постепенно ще загине със затопляне на времето, китайският футболен пазар отново ще е актуален за ЦСКА през юни. „Червените“ имат добри позиции, след като вече продадоха там и Фернандо Каранга и Мауридес.

Интересно е да припомним, че заради коронавируса на „Армията“ продължават да чакат и новия си автобус. Заради вируса дори доставките на стоки от Китай е спрян. Возилото е поръчано и се очаква да пристигне в България най-късно за началото на следващия сезон. / „Меридиан Мач“  

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!