Ивет Горанова и Димитър Пенчев станаха спортисти на годината в Плевен

Ивет Горанова /карате/ и Димитър Пенчев /кикбокс/ бяха обявени за „Спортист на годината на Плевен“. За първи път анкетата сред спортните клубове и специалисти в града определи двама състезатели на върха – за най-добри през отминаващата 2019 година, съобщиха от общината.

Двамата получиха отличията си от кмета на Плевен Георг Спартански на тържествена церемония днес в Актовата зала. Ивет Горанова от клуб „Петромакс“ тази година постигна златен медал от Европейската купа в Минск при жените /кумите/, бронзов медал от Европейско първенство в Гуадалахара /Испания/ и седем първи места в националното първенство на България.

Димитър Пенчев от СК „Скорпион“ е сребърен медалист от световното първенство при мъжете за аматьори по кик бокс в Сараево, две първи места при мъжете за аматьори и за професионалисти /гала вечер/ и златен медалист за професионалисти на Европейско първенство в Панплома /Испания/.

За „Треньор на годината“ на Плевен бе обявен Ангел Ленков – наставник на Ивет Горанова.

Бащата на Димитър Пенчев – Камен Пенчев, като негов треньор бе награден „За принос в спорта“.

„За принос в спорта на Плевен и България“ бяха отличени юбилярите Светослав Топузов /70-годишнина, лека атлетика/, Никола Николов /80-годишнина, лека атлетика/ и Георги Пандов /80-годишнина, баскетбол/.
Награди получиха млади, перспективни състезатели. Отличието за „Отбор на годината“ бе присъдено на Баскетболния клуб Спартак – Плевен./БТА

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!