Димитър Евтимов: Лига 1 е много силно първенство

Вратарят на Акрингтън Стенли Димитър Евтимов беше гост в предаването „Домът на футбола“ в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира как води подготовка в изолация, както и за интересни моменти от футболния му живот на Острова.

„Чувствам се добре, в самоизолация съм, с приятелката ми. Нямаш нужните условия за тренировки, но имам онлайн тренировки два или три пъти в седмицата, имаме и програми дадени от клуба. Днес беше само йога и стречинг за един час. Кондиционно няма как да станеш по-добър, просто трябва да си във форма“, коментира Евтимов.

„В последните няколко дни се усеща страж, не съм излизал от две-три седмици, само до магазина, тук хората не носят маски и ръкавици, в последните два-три дни започнаха да усещат, че ситуацията е сериозна“, добави той.

„За съжаление има доста голяма възможност част от отборите в ниските нива да банкрутират, имахме разговори с президента, който каза че ще си получим заплатите, но част от хората в клуба може да пострадат. Взехме решение част от заплатите ще ди дадем за останалите хора в клуба“, добави вратарят.

„Втора година играя в Лига 1, без Висшата лига съм играл в останалите първенства, много силно първенство, много борба, физика, бързина“

„През 2010 година бях в Манчестър Юнайтед, Де Хеа още не беше там, но Едвин ван дер Сар ми е кумир, на 16 години да тренираш с основния състав си остава за цял живот. Всички бяха супер приятелски настроен, не бяха с вирнати носове“.

„Всеки ден, денят е следният, фитнес тренировка, която е подготовка за основната тренировка, след основната тренировка, вторник се тренира за крака, както и тичане, в четвъртък готвим горната част на тялото. Имаме много разговори с треньора на вратарите, дали са грешки или добрите прояви, всички виждат грешките на вратаря, за да си вратар трябва да си различен човек, постът е много отговорен, трябва да имаш психическа сила, не трябва да си обикновен. В Нотингам Форест имахме психолог, той ни оценяваше по негови схеми дали си издръжлив, а това се казваше на треньора“, добави той.

Източник: Gong.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!