Защитникът на Арсенал Давид Луис призна, че е водил преговори с президента на Бенфика и старши треньора на тима Луис Фелипе Виейра за евентуалното си завръщане в португалския клуб. 

„Вече говорих с Виейра. Ще се случи, ако президентът го позволи и феновете ме искат обратно“, каза Давид Луис пред португалския вестник „Рекорд“. „Да имам възможност да нося тази фланелка отново и да изляза на стадиона струва повече от много трофеи“.

Именно Бенфика бе първият европейски клуб на бразилеца, където той прекара четири години, преди да премине в Челси през 2011. 

Договорът му с Арсенал изтича в края на юни и ако не бъде преподписан, то Луис ще се превърне в свободен агент. През този сезон той записа 32 мача с фланелката на „артилеристите“.

33-годишният футболист не крие сантимента си към Бенфика и е споделял, че именно това е отборът, в който иска да завърши кариерата си. „Мечтата ми е да завърша кариерата си в Бенфика. Кога ще се случи, не знам, но ще се случи. Това ще бъде един от най-красивите моменти в моята кариера“.

Източник: DSport.BG

Коментари