Новата седмица започва със застудяване, което се очаква да настъпи през нощта в неделя срещу понеделник.
В първия ден от новата седмица снеговалежите ще продължат, а температурите още ще се понижат. Сутрешните в началото на седмицата ще бъдат между минус 12 и минус 5 градуса, за района на София около минус 8 градуса, а дневните температури ще бъдат между минус 8 градуса в Северна България, до около минус 1 градус в Южна България, само по Черноморието максималните температури ще бъдат положителни – между 2 и 4 градуса, предаде БГНЕС по информация на НИМХ.
Във вторник съществена промяна на времето не се очаква, остава студено с отрицателни минимални и максимални температури в повечето места, а снеговалежите ще продължат, но с тенденция да отслабват и спират.Синоптикът Христо Христов с мрачна прогноза: Черни облаци надвисват над страната, ето къде ще натрупа сняг (КАРТА)Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна. …Feb 23 2018bulmedia.net

В сряда навсякъде валежите ще спрат и ще се изясни, което ще доведе до падане на температурите. Сутрешните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, на места и по-ниски, а дневните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, като минус 8 градуса, а може и по-ниски ще бъдат дневните температури предимно в Северна България. За София в сряда минималната температура се очаква да падне до около минус 12 градуса, а максималната за деня ще бъде около минус 3 градуса. Да си умен е вредно за здравето
Новият месец ще дойде с още по-ниски сутрешни температури – от порядъка на около минус 15 градуса, а дневните ще са между минус 6 и 0 градуса.

В петък – 2 март, ще се заоблачи, на места ще превали, предимно в Централна и Южна България, а температурите малко ще се повишат и дневните ще са между 2 и 8 градуса над нулата, а минималните от минус 10 до минус 5, за София около минус 7 градуса.
За Националния празник – 3 март, събота бързо ще се затопли и температурите ще бъдат около 7-10 градуса над нулата, по-високи по Черноморието. Сутрешните температури също ще се повишат и ще са между минус 4 и 3 градуса над нулата.
Неделя ще ни зарадва с повишение на температурите, които ще достигнат до 14 градуса във Варна и Кърджали. Над цялата страна ще бъде предимно облачно, с леки превалявания от дъжд.
Източник actualno.comВремето пак полудява: Уикендът идва със сняг, после много студ, но скоро ще има рязко затоплянеТемпературите са положителни през деня, но заради вятъра се усеща студено. Характерът на това време …Feb 21 2018bulmedia.net

Коментари