Едва ли има български феномен, чийто земен път да не е мистифициран с времето, но разследване на „ШОУ” установи, че в официозните и фамозни писания за живота на Вера Кочовска има доста бели петна, подминати неволно, умишлено или в блажено неведение от летописците на покойната лечителка и ясновидка, смаяла света с биоенергийните си способности. За сметка на това изданието ни се добра до уникални свидетелства от източници, запознати отблизо с житието-битието на „втората след Ванга”, включително и от автентичните откровения в най-важния извор сред тях – дневника на някогашния й съпруг Цветан Кочовски, озаглавен „Моите съновидения”.Ясновидката Веска Ковачева няма пропуск, но вижте само какво предрече за България! Даде лека срещу най-страшните ни проблеми…Веска Ковачева е родена на Петковден в с. Горна Липница, община Павликени. Има обикновено, но много …May 21 2017bulmedia.net

Как се пръква на бял свят феноменът Вера Кочовска? Ако се вярва на самата нея, тежка автомобилна катастрофа я праща на 12 години в миньорската болница в родния Перник, където почти два месеца е в кома. По време на клиничната смърт „вижда” отгоре и отстрани собственото си физическо тяло и реанимационния екип. Чудо отлага срещата с отвъдното, а при излизането й от последвалата кома вижда вътрешностите на доктора, който я лекува. След още месец открива, че може да чете чужди мисли и знае какво ще се случи на другия ден. Лекарите и близките й пък откриват, че очите й от кафяви станали теменуженосини. Какво се случва по-нататък с необикновената вече малолетна българка? Може би един необикновен живот, пълен с чудеса?

Да! Но в небитието потъва незададен и до днес въпрос – къде потъват за дълги години феноменалните дарби на перничанката Вяра Балканска до брака й с Цветан Кочовски? Драматичното им брачно съжителство пък е същинска черна дупка, която поглъща истината за свръхестествените дарби на единия за сметка на другия, след което възниква въпросът – кой е по-големият феномен в семейство Кочовски? Разследването на „ШОУ” за мистериите в житиеописанието на Вера Кочовска разкрива, че в един хубав ден вманиаченият в маратонските кросове физиотерапевт Цветан Кочовски от с. Борован стига до почивната станция за гръдно болни в покрайнините на Габрово. Там съдбата го среща с лекуващата се Вяра Балканска. По волята Божия следва женитба и младоженците отиват да живеят в родния град на булката Перник.

Първото свидетелство, че единият от двамата притежава свръхестествени заложби, датира именно от времето на пернишкия им период. Но това не е Вера, а Цветан Кочовски, който едва не ослепява. Хобито му било да дялка дървени фигури. Веднъж се подхлъзва, пада и рогът на издялкания дървен носорог се забива в окото му. Лекарите се опитват да помагат, но зрението си спасява сам – със специални техники и тренировки, собствен патент. След като Цветан се спасява от ослепяване, семейството се запилява по строителните площадки в бившия Съветски съюз. „Имало е и добри дни, имало е и такива, които са били пълни с огорчение и напрежение. Вера много боледуваше и често изпадаше в нервни кризи. Бил съм до нея, тичал съм до „Бърза помощ”, какво ли не. Сложат й инжекция, тя се успокои.

Вера много се страхуваше от смъртта, наричаше ме вампир и Юда, когато кризите й се изостряха. Но за да направим семейство, явно все нещо е спомогнало свише. В същото време никога няма да забравя как се прехласваше от това какъв мъж съм бил. Вера обаче по-често ме обвиняваше, отколкото ми се възхищаваше. Това стана нетърпимо, когато й потръгна в лечителството и ясновидството, когато усети цената на успеха. Но това са глупости. Връзвал съм й се, за което после ме беше яд и съжалявах. На много хора съм помогнал, бил съм здрав и силен, не ми бяха нужни чужди енергии. Аз самият мога да отдавам енергия и да лекувам с нея. Аз съм дълбоко религиозен човек и вярвам в доброто”, изповядва се бившият мъж на Вяра Балканска. Според него лошото винаги се връща към онзи, който го е сторил и поразява виновния.

След завръщането им от Съветския съюз лечителската и ясновидска кариера на Вера Кочовска стартира сякаш от нищото в село Борован с древни корени, опиращи в петото хилядолетие преди Христа. В началото тя приема пациентите в къщата на мъжа си, после се мести в Пецановската къща в центъра на селото. Сетне Вера и Цветан прескачат за кратко във Враца, но „втората след Ванга” решава, че там не я заслужават и лечителското семейство се преселва в Плевен. Тук Вера и Цветан започват да се дърлят на професионална основа. Цветан Кочовски прави име като рехабилитатор в местната спортна школа. Самият той е завършил техникума по керамика и стъкло в Разград, но цял живот е обичал спорта, занимавал се е с йога и алпинизъм, писал е по вестниците. Вера обаче иска да го ограничи само с масажите, но призванието на Цветан Кочовски е биотерапията и ясновидството.

През 1996 г. съдът в Бяла Слатина развежда двамата, а великата Вера си остава Кочовска, за сметка на звучното й моминско име Вяра Балканска. След развода Цветан Кочовски се преселва в Черепишкия манастир. През тази злокобна за него 1996 година умира майка му. Цветан се мъчи да намери мир за душата си, но разбира, че монашеският живот не е за него. Има и друга причина да напусне манастира – на място вижда, че българското духовенство съвсем не е толкова извисено и близо до Бога. След монашеския период в голямата болка на Цветан Кочовски се превръщат децата му Николай и Десислава. „Бях свикнал с тях, доста грижи съм положи за отглеждането им, те бяха моята болка и надежда, друго си нямах. Двамата станаха големи, вече не им бях нужен, но това не ги направи по-щастливи. Причината за отчуждаването ни не е у мене, дано Бог ги закриля! Няма да им е лесно в живота. Един ден ще разберат много неща, дано запазят човешкото у себе си”, пише в дневника си Цветан.Репортер под прикритие разкри: Бабата на Азис е менте гледачка, а взима по 20 бона на месец! (Уникална история)Цяла България е пощуряла по една нова врачка – бабата на Азис. След като преди две-три седмици Нова …Feb 2 2018bulmedia.net

Разбира се, някогашният съпруг на феномена няма как да подмине прословутото “трето око” на Вера Кочовска. „Всеки го има, то не е запазен знак само на Вера. Само че при едни то е в покой, при други се възбужда от дадено заболяване, а при трети това става само след специални тренировки. То е като при някои състояния на духа и тялото, постигани от йогите. Третото око е останало от нашия предишен живот, от ранното състояние на човечеството, когато е било необходимо за съхраняване на индивида”, разбулва естеството на великото предопределение на необикновената си бивша жена Цветан. Един от основните духовни принципи на Цветан Кочовски винаги е бил: „Не изричай напразно името Господне, защото то е библейско!”. От тези позиции отправя и предупреждение към прочутата си бивша съпруга: „А на Вера бих препоръчал по-рядко да използва името Господне, да не се огражда с толкова много икони, защото това няма да я направи по-голяма светица. На иконите мястото им е в църквите и в сърцето, а не в дома”.

Всъщност най-голямата глупост, която Цветан Кочовски смята, че е направил в живота си, не е женитбата с „втората”, а по-късно и „равната на Ванга”. Още от времето, когато усещал влечението към биотерапията и ясновидството, а Вера /Вяра/ Кочовска /Балканска/ го тикала към масажите, между записките в дневника си „Моите съновидения” едно от виденията в него е, че ще убият бившия премиер на България Андрей Луканов. Десетки плевенчани и днес могат да потвърдят, че убийството на Луканов далеч преди разстрела му е предсказано от Цветан, а не от Вера Кочовска. Пак Цветан е този, който твърди, че след някоя и друга година същото ще постигне друг известен мъж на България, а след него още един и още един… Но и тези пророчества са присвоени от великата Вера Кочовска.

В интерес на истината Цветан Кочовски отдава дължимото на прочутата си бивша съпруга, макар и бегло: „А може пък, ако японските апаратури наистина са доловили някакви необикновени лъчения на Вера, тайната на енергийното й закърмване да се корени в тайните на Врачанския балкан, който е необикновено силен енергиен център. Бях във врачанската болница и един ден направих преход: Скакля, Околчица, Паволче. Като стъпих на високото, сякаш ми израснаха криле. Ами, ако отидете на Кръстанова могила, на Стрешеро! И не само мед, сребро и уран има в този Балкан, но и злато. Един ден ще се заговори за това. А Борованската могила също е енергиен център и продължавам да го твърдя.”

Бившият мъж на Вера Кочовска не може да се отърве от мисълта, че сякаш някакво проклятие тегне над него. Прекалено много са нещата, които смята, че е пропилял и пропуснал в живота си. Мечтата му обаче остава жива. Цветан мечтае да има кабинет, но не в родното си село Борован, а в близкото до него с. Баница, чиято чудодейна енергия и минерална вода са лекували всякакви болести от векове. Другата причина навярно е, че иска да загърби мястото, което го превръща в енергиен ретранслатор, захранил кариерата на покойната си бивша си съпруга, за което самият той плаща висока цена: ”Вярно, че Вера имаше успех, но в обсега й бяха само големите хора от елита. Аз предпочитам да работя с по-обикновените. На тях никой не им обръща внимание. Аз съм върнал на мнозина вярата в живота, подобрил съм здравето на стотици. А на Вера съм помагал в живота, каквото съм могъл, дал съм й го, но не искам да правя капитал от това. Бог също е дал”.

Една от тайните, които свързват Цветан и Вера и за която той само намеква, е защо някогашната му жена така ревниво е държала да запази фамилията му: „Тя знае защо. Нейно право е, пък и с това име – Кочовска, тя доби световна известност”. След смъртта на Вера обаче Цветан Кочовски се заклева да не разкрива повече тайни от злополучния им за него съвместен живот. Може би една от тях е, че в някогашното семейство истинският феномен не е била Вера Кочовска, която след развода им печели слава, но постепенно и безвъзвратно губи дарбите си…

Източник: БЛИЦ

Коментари