Междузвездният астероид Оумуамуа може да е част от извънземна изследователска мисия заради сходството си със светлинни сонди. Такова предположение са направили учените Самюел Биали и Ейбрахам Лоеб от центъра за астрофизика Харвард-Смитсониън, става ясно от прессъобщение, публикувано на портала на библиотеката на Университета „Корнел“ и цитирано от news.bg

Изследователите са се фокусирали върху това дали налягането от слънчевата радиация би могло да обясни необичайното ускорение на Оумуамуа, първия обект, навлизащ в Слънчевата система от междузвездното пространство.

В статията на учените се посочва, че ако налягането от слънчевата радиация е причина Оумуамуа да се движи с висока скорост, това представлява „нов клас тънък междузвезден материал“, създаден по естествен начин или чрез изкуствени средства.

Авторите предполагат, че обектът би могъл да е „леко платно“, използвано за задвижване на космически кораби със слънчева енергия.

Другата възможност? Да идва от извънземни. „По-екзотичен сценарий е, че Оумуамуа може да е напълно оперативен апарат, изпратен умишлено до околността на Земята от извънземна цивилизация“, се изтъква в статията.

Спомен за едно от най-значимите събития на 20-и век – първият полет на човек в космосаГодината е 1961. Едно от най-значимите събития и през нея, и през целия ХХ век, е първият полет на ч…Mar 29 2018bulmedia.net

 

Коментари

loading...