фестивал SoFest!

Три дни фестивал SoFest!
Три дни изкуство и музика от Балканите!
Три дни забавления за деца и възрастни!

Тази година дестинацията е НДК, а локацията е емблематична – Kino & Bar Cabana или мястото за култура и музика на живо в София.

На 14-ти юни SoFest започва с балканска музикална експлозия. На една сцена ще излязат три групи: Танос Ставридис Квартет – Гърция, Теодосий Спасов Джаз Квинтет със специален гост Мирослава Кацарова – България и Тони Китановски Трио – Северна Македония.

Танос Ставридис dRom Квартет е група, която обича да пресича границите на времето и пространството. Те рисуват звуци и сетива от цигански мелодии от минали времена и в тях прелива есенцията на Балканите. Изпълнени с радост и енергия, те импровизират с диви ритми, пътувайки с музиката от Епир, пресичайки Солун, Скопие, София и Белград и стигат чак до Букурещ. Това пътешествие ще ни предложат на 14-ти юни Танос Ставридис – акордеон и клавири, Йотис Кьорцоглу – бас китара, Янис Каракалакидис – китара, Христос Тасиос – перкусии.

Western Balkans Band BG с концерт в Античеният театър – част от Пловдив 2019Теодосий Спасов и Влатко Стефановски с музиканти от Балканите ще свирят в Античен театър Пловдив на …May 15 2019bulmedia.net

Теодосий Спасов Джаз Квинтет ще ни предложат уникална етно джаз експлозия със специалното участие на джаз певицата Мирослава Кацарова. В състав: Теодосий Спасов – кавал и вокал, Николай Карагеоргиев – китара, Мирослав Турийски – пиано, Александър Леков – бас, Начо Господинов – барабани.

Тони Китановски – доайена на македонския джаз, пристига специално за SoFest със своето трио в състав: Тони Китановски – китара, Виктор Филиповски – барабани и  Кирил Туфекчиевски – бас.

Три групи и един спиращ дъха балкански джем сешън.
Начало 19:30 часа. Вратите отварят в 18:00 часа. Билети в мрежата на Ивентим и онлайн на https://bit.ly/2VSqYzv.

На 15-ти юни ще се насладим на порция джаз с Хилда Казасян Квинтет. Вечерта ще премине под звуците и уникалното присъствие на Хилда Казасян – вокал и перкусии, Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет.
Начало 20:00 часа. Вратите на Kino & Bar Cabana за концерта ще отварят в 19:00 часа. Билети в мрежата на Ивентим и онлайн на https://bit.ly/2VSqYzv.

На 16-ти юни е ред на група Акага. В годините групата се наложили в българската музика със своя уникален стил и специално за SoFest ще представи силно изявената си и колоритна брас секция.
Начало 20:00 часа. Вратите отврят в 19:00 часа. Билети в мрежата на Ивентим и онлайн на https://bit.ly/2VSqYzv.

Дневната програма на SoFest ще предложи театрални представления, музикални, занимателни и образователни ателиета, и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се потопят в света на изкуството на 15-ти и 16-ти юни от 10:00 до 17:00 часа.
Вход свободен.

Коментари