Една от най-красивите лекарки в България работи в „Александровска болница“. Тя е алерголог, могла е да има кариера на топ-модел, но е избрала професията на лекар. Анна Валериева е сред най-добрите специалисти у нас и често е канена в различни предавания, където предупреждава какви са опасностите от алергиите и през кой сезон трябва да бъдем внимателни. Пред bTV днес тя разкри и за какво трябва да внимаваме.

Близо половината от пациентите с алергии не получават лесно правилната диагноза от първия път, сочат данни на Европейската академия по алергология.

„Симптомите на алергии много често се подценяват. Те обикновено са свързани с дискомфорт, кихане, водниста секреция, запушване на носа. За съжаление, неща, които човек неглижира”, каза д-р Валериева. В 40 на сто от случаите, ако алергичен ринит не бива лекуван по правилния начин, той преминава в алергична астма, каза д-р Валериева. Тя е категорична, че колкото по-рано и по-бързо се постави диагнозата, ако се касае за алергия, толкова по-малко ще са усложненията.

Източник: БЛИЦ

Коментари