Днес ще ви предложим една рецепта, която няма грешка. Изключително подходяща е и за периода, тъй като гозбата е постна. Сиромашки кюфтенца от тиквички и стар хляб. Някой може да се изсмее и да попита какво пък толкова специално може да се направи с такава „евтина“ рецепта. Ние правете тази грешка. Изпълнете рецептата и ще видите колко вкусни стават тези кюфтенца.Така се прави най-мързеливата, но и най-вкусната лютеницаДобре, сериозно, има ли някой, който да не обича лютеница?
Ние я обожаваме!
Само че обожаваме домашн…
Sep 6 2017bulmedia.net

Ето и какви продукти са необходими: 120 гр. стар хляб, купичка вода – за накисване, 1 малка тиквичка, 2 яйца, 1 чаена лъжичка ситно нарязан магданоз, 100 гр. настъргано бяло сирене, 50 гр. настърган кашкавал, 1/4 чаена лъжичка куркума, 1/4 чаена лъжичка копър, на вкус – Вегета, черен пипер, олио – за запържване.

Първото нещо, което трябва да направите, е да накъсате хляба на малки парченца и да го накиснете в подходяща по големина купа. Добавете настърганата тиквички, яйцата, магданоза, настърганите бяло сирене и кашкавал, куркумата и копъра. При необходимост и на вкус добавете Вегета и черен пипер, и с ръка хубаво омесете съставките. С намазнени ръце взимайте от сместа и оформете кюфтета. Изпържете ги в загрято олио, докато хубаво се зачервят. Идеални са със сос от кисело мляко и малко майонеза, подправени със ситно нарязан копър. Това е! Добър апетит!Баба приготвя тези солени бухтички всеки път, когато има гости, всяка хапка е истинска насладаДнес ще ви предложим една стара и изпитана бабина рецепта за солени бухтички. Ето и какви продукти с…Feb 22 2018bulmedia.net

Коментари