Бурните ураганни ветрове направиха непоправими пакости вчера из цялата страна, от няколко града се оплакаха дори и за наранени хора. Днес вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, от запад ще започнат валежи от дъжд, ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен, запад-северозападен вятър с който ще продължи да нахлува студен въздух.

Жълт код е обявен за четири области в Южна България – Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. В тези райони ще има значителни валежи от дъжд, сумарно за денонощието е възможно да достигнат до 20-25 л/кв.м. В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите от дъжд и сняг, но след обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух, но през деня ще отслабне до умерен.

Новата седмица започва със сравнително топло време за сезона. В понеделник валежи не се очакват. Над цялата страна ще има променлива облачност. Максималните температури ще бъдат между 5 и 11 градуса. Във вторник времето ще остане без промяна, а в сряда се очаква леко покачване на температурите. Минималните ще бъдат между минус 2 и плюс 4 градуса, а максималните ще достигнат 12 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, само на места облачността ще бъде променлива. Максималните температури ще продължат да се повишават и ще достигнат 13 градуса. В петък над цялата страна се очаква облачно време с превалявания от слаб дъжд. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 7 и 10 градуса. През почивните дни се очаква на повечето места валежите да спрат. Температурите ще останат без промяна и няма да надвишават 10 градуса.

Източник: БЛИЦ

Коментари