Бюджетната марка Шкода, притежание на Volkswagen, продава автомобилите си толкова, че ръководството на компанията-майка е обмислило възможността да се отворят нови производствени мощности, пише немския вестник Ханделсблат. Един от възможните варианти, които се дискутират е бъдещият завод да бъде изграден в България или Турция.

Според изданието инвестицията се оценява на 1 млрд. евро, а решението къде да бъде построен новият завод може да бъде взето още следващата седмица.

До момента се смяташе, че производството на Skoda в Чехия ще бъде разширено. Според предварителна оценка обаче страната не разполага с достатъчно кадри, които да бъдат наети за работата. Австрийската агенция APA припомня, че в страната се произвеждат над един милион коли на Skoda годишно, като плановете са това число да се увеличи поетапно през следващите години. Чешката компания вече аутсорсва част от продукцията си в други заводи на компанията майка именно поради липсата на капацитет.

През 2017 г. Skoda e продала над 1,2 млн. автомобила, като е регистрирала 8,3% растеж в Европа и 31,4% в Индия. Така миналата година се оказа най-успешната в 122-годишната история на марката.

Спомени от соца: Чакахме 10 години, за да си купим ЛадаПо времето на социализма за покупка на лек автомобил се е чакало десетина години, като по улиците са…Nov 23 2017bulmedia.net

Коментари