Балканско надсвирване, джаз, рок и подбрана брас селекция радваха многобройната публика по време на SoFest2019

Второто издание на  SoFest‘2019 премина с огромен успех и привлече многобройна аудитория. Той се проведе от 14-ти до 16-ти юни в Kино и бар Кабана, НДК и продължи да следва вече поставените цели от миналата година –  да предлага богата международна културна програма.

През фестивалните дни хиляди хора се срещнаха с обичани и известни музиканти от България, Северна Македония и Гърция и се насладиха на  уникални  джаз, рок, dRom и фюжън концерти.

На 14 юни в 19:30 на сцената заедно стъпиха три оркестъра, от три държавиТони Китановски Трио (Северна Македония), Танос Ставридис dRom Kвартет (Гърция) и Теодосий Спасов Джаз Квинтет (България) със специален гост – джаз певицата Мирослава Кацарова. Знаковите балкански изпълнители пресякоха границите на времето и пространството, пречупвайки ритмите чрез свой уникален творчески подход .

На 15 юни в 20:00 публиката се докосна до музиката на магнетичната Хилда Казасян и музикантите част от нейният квинтет – Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов.

На 16 юни в 20:00 група Акага провокира лятно-танцувалното настроение със своята жива и колоритна брас селекция.

Избраната локация с откритата сцена на Kино и бар Кабана, до Националният Дворец на Културата допринесе за невероятната атмосфера и лятното настроение. Фестивалът беше открит от актрисата Гергана Стоянова, която благодари на организаторите, на Министерство на културата, на Столична община и на всички, които помогнаха за осъществяването му.

SOFEST ЗА ДЕЦАТА

За малките гости на SoFest бе потготвена богата  дневна програма с множество забавления, които включваха театър от деца за деца, могобройни арт ателиета, йога, зумба, пилатес, музика и много игри. Децата  сътвориха картини в ателието по рисуване, експериментираха и създаваха изкуство от естествени материали в ателието Монтесори, опитаха да свирят на пиано, програмираха движенията на роботи и откриха, че математиката може да бъде забавна. Всички прояви в детската програма през целия уикенд бяха с вход свободен и привлякоха стотици малчугани и техните родители. 

SoFest  се проведе с подкрепата на Министерството на Културата и премина под негов патронаж и патронажът на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова.

Три дни фестивал SoFest!Три дни фестивал SoFest! Три дни изкуство и музика от Балканите! Три дни забавления за деца и възрас…Jun 12 2019bulmedia.net

Коментари