Майбах с баровски номер събра погледите на пловдивчани. Срещнали баровското возило побързаха да публикуват снимката му във Фейсбук.
На кадъра се вижда луксозен автомобил „Майбах“, който тежко преминава през кръстовището на ул. „Победа“ с бул. „България“ в посока моста на Герджика.
Освен по колата, любителите на лъскавите придобивки въздишаха и по регистрационния номер, явно взет по поръчка – РВ ВВВВВВ.
В България открай време е „престижно“ цифрите от регистрационния номер на колата да са еднакви. Преди 10 ноември с такива привилегии се ползваха само милиционери и висши партийни дейци. Именно поради тази причина и днес в разговорния език се използва определението „милиционерски номер“.

Спомени от соца: Когато в града ни имаше само един автомобилКраят на 50-те години на миналия век. Тогава се появи в Кърджали, град, забравен от Бога, първото ау…Oct 13 2017bulmedia.net

С идването на демокрацията т.нар. мутри масово започнаха да използват връзки и подкупи, за да се сдобият с подобни регистрационни табели. Преди време от КАТ решиха проблема генерално. Сега всеки собственик на МПС може да се възползва от официалната услуга „Специален номер“.
Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси определя стойността за издаване на нестандартен номер. Най-евтино излиза правото на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри: aa-bb; ab-ab; ab-ba, като „a“ и „b“ са различни числа от „0“ до „9“. В този случай таксата е 30 лв. (напр. „ВТ 1122 КМ“, „А 4545 ЕР“, „Н 7887 СХ“ и т.н.)

Онези, които искат да имат четири еднакви цифри (напр. „СА 1111 РН“), трябва да отделят 1000 лв. За право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри, които не са еднакви, но са по по желание на клиента, сумата е 50 лв.
Най-скъпо излиза „привилегията“ да имате регистрационен номер с букви. Цената му е 7000 лв. Важно е да се знае, че буквите в него трябва да присъстват и в кирилицата, и в латинската азбука (напр. РВ ВАНКО1, Х АСК0В0, СА КАМЕН и т.н.). Същата сума се заплаща и за рег. номер с еднакви цифри без серията от букви в края (CC 777777).
Независимо какъв номер ще предпочетете, той трябва да започва с буквеното обозначение на областния град.
Източник marica.bg и fakti.bg„Лада“ пуска чисто нов автомобил на цена под 7000 лева. Освен евтина, колата ще бъде и страшно икономичнаВ момента руския автомобилен гигант АвтоВАЗ работи върху нов проект, който е базиран на икономичния …Dec 17 2017bulmedia.net

Коментари