Ако симптомите на диабет се наблюдават при дете или млад човек под 25 години без наднормено тегло, най-вероятно е диабет тип 1. За неговото лечение, трябват инжекции с инсулин. Ако пълна жена или мъж над 40 и с наднормено тегло подозират, че имат диабет, то това най-вероятно е диабет тип 2. Но това е само индикативна информация, уточнява diabet-med.com. Точно да определи какъв е типът диабет може само лекар – ендокринолог.Медицински феномен! Пенсионер се излекува от диабет с аеробика: Изхвърлил е хапчетата завинагиПенсионер шашна докторите във Великобритания, след като успя да се излекува от диабета благодарение …Dec 3 2017bulmedia.net

Симптомите на диабет тип 1

Обикновено симптомите на диабет тип 1 нараства в човек много бързо, в продължение на няколко дни и много силно. Често пациентът внезабно изпада в диабетна кома (губи съзнание), спешно го транспортират в болницата и вече там го диагностицират с диабет.

Нека да изброим симптомите на диабет тип 1:
силна жажда: човек пие до 3-5 литра течност на ден; миризма на ацетон в издишвания въздух;
пациентът има повишен апетит, той яде много, но в същото време той рязко отслабва;
често и обилно уриниране (това се нарича полиурия), особено през нощта;
раните не зарастват добре; кожата сърби, често има гъбички или фурункули

Диабетът тип 1 често започва 2-4 седмици след прекарана вирусна инфекция (грип, рубеола, морбили и т.н.) или силен стрес.

Симптоми на диабет тип 2

Този тип диабет се развива постепенно, в продължение на няколко години, обикновено при възрастните хора. Човек постоянно е уморен, раните му зарастват лошо, зрението му намалява и паметта се влошава. Но той не се досеща, че това са всъщност са симптомите на диабета. Най-често диабетът тип 2 се диагностицира случайно.

За диабет тип 2 често срещаните оплаквания са:
умора, замъглено зрение, проблеми с паметта;
проблемна кожа: сърбеж, чести гъбички, рани и всякакви наранявания зарастват лошо;
жажда – до 3-5 литра течност на ден;
хората често стават да уринират нощем (!);
язви на краката и ходилата, изтръпване или пробождане в краката, болка при ходене;
жени – млечница, която е трудна за лечение;
в късните етапи на заболяването – загуба на тегло без диети;
диабетът протича без симптоми – при 50% от пациентите; загуба на зрение, бъбречни заболявания, внезапен инфаркт, инсулт, – това са първите проява на диабет тип 2 при 20-30% от пациентите (без никакво протакане бързо трябва да се отиде при лекар!).

Ако сте с наднормено тегло, постоянно сте уморена, трудно зарастват рани, отслабва зрението, влошава се паметта – не отлагайте, а проверете нивото на кръвната захар. Ако е повишено, трябва да се лекувате.

Ако не направите това – ще умрете твърде рано, но преди това ще се намъчите с тежки усложнения на диабета (слепота, бъбречна недостатъчност, язви и гангрена на краката, инсулт, инфаркт).Д-р Георги Матев разкри същността на лечебен метод, който дава фантастични резултати при болните от диабетХипербарна оксигенация (терапия с кислород под високо налягане) повлиява много ефективно редица тежк…Sep 21 2017bulmedia.net

Източник: Здравето

Коментари