слънчево

Понеделник ще започне със слънчево и тихо време. В Североизточна България ще има слаб вятър. Мъгли не се очакват освен около по-големи реки сутрин, съобщава Нова телевизия. Температурите ще бъдат високи на територията на цялата страна. В ранния следобед днес те ще достигат между 13 и 18 градуса. Най-хладно ще се усеща времето около Черноморието – около 12 градуса.

В планините – слънчево и топло. Вятър със скорост до 20-30 километра в час. Снежната покривка по курортите е повече от добра за всякакви зимни спортове. В района на ски зона „Узана” в Стара планина – 50 см, в ски зона „Осогово” – около 20 см, във Витоша на „Алеко” – около 100 см, на „Боровец” в Рила – около 160 см, в района на Банско в Пирин – между 160 и 200 см и в Пампорово в Родопите – около 190 см.

Топлото и сухо време тези дни се дължи на обширен антициклон, който ще се задържи до средата на седмицата. След това очакваме нахлуване на студен въздух от север. Вятърът ще се усили.

До четвъртък дневните температури ще са високи – над 10 градуса. След това обаче постепенно ще паднат драстично до нулата.

Коментари