Мъж отказва да се раздели с трите лъвчета, които отглежда на терасата си. Това е мексиканецът Омар Родригес. Федералните инспектори заявили, че триото трябва да бъде преместено в по-подходящи условия за да получават по-адекватни грижи, съобщават от BBC.co.uk.

Техният рев предизвиква уплах в силно застроената и заселена зона, според местните медии, а съседи са изразили оплакванията си в социалните мрежи.

Омар Родригес казва, че ги държи, защото иска внуците му да се запознаят със застрашените бели видове, казва вестника El Universal.

„Знам, че може би това не са най-добрите условия“, заяви Омар пред информационна агенция АФП. „Най-доброто условие за това да имаш лъв щеше да е в африканската савана, където можеше да тича свободно, но нали знаете …“

Той твърди, че е пазил лъвовете в продължение на 20 години и разполага с разрешаващи му да го прави документи от агенцията за „Професионална околна среда“.

Властите обаче твърдят, че той не е предоставил документи, а условията на живот за големите котки не са подходящи.

На Родригес е било казано да позволи на инспекторите да посетят дома му в района на Колония Астуриас в петък или случаят може да бъде отнесен до офиса на главния прокурор. Той също така е бил помолен да представи документация за произхода на лъвовете.

За кучетата и хората. Кому са нужни глутници из градовете?*Защо да се лъжем – в градската среда (и не само в нея) кучетата са проблем. Кучето е хищник и отглеж…Oct 3 2018bulmedia.net

Коментари

loading...