Знаете ли, че домашните уреди могат да водят „таен“ живот и да продължат да работят дори когато сте натиснали бутона за спиране на захранването?

Jenata.blitz.bg направи някои изследвания и разбра кои устройства са особено пагубни и продължават да хабят енергия дори и след като са изключени.

Зарядно устройство без телефон

Зарядно устройство, оставено в контакта, продължава да използва енергия.

Цифров телевизионен тунер

Телевизионните тунери продължават да работят, след като ги изключите и губите енергия.

Телевизор

Знаехте ли, че натискането на бутона за захранване изпраща телевизора в режим на готовност, а не го изключва? Това консумира около 25 долара енергия на година.20 години по-късно: Бил Клинтън проговори за скандала с Моника Люински и направи любопитно разкритиеБившият президент на САЩ Бил Клинтън така и не се е извинил на бившата стажантка в Белия дом Моника …Jun 5 2018bulmedia.net

Компютри и лаптопи

Дори изключени, компютрите и лаптопите продължават да работят. Ако ги изключите от контакта може да спестите до 100 долара.

Устройства с таймер

Такава малко забелязана подробност като работен таймер може да ви покаже, че устройството все още е включено.

Трябва ли да ги изключите?

Някои смятат, че горните суми са малки, докато други ще бъдат впечатлени. Все пак изключването на уреди от контакта наистина си струва.

Източник: jenata.blitz.bgНов обрат: Димитър Рачков и Мария Игнатова се събраха, поставиха си обаче извънредно любопитно условиеВодещите Мария Игнатова и Димитър Рачков отново се събраха, но връзката им е отворена във всички пос…Mar 28 2018bulmedia.net

Коментари