Австралийката Лара Пит работела като водеща в телевизията. Когато родила, останала вкъщи съвсем за кратко и отново се върнала към екрана. Зрителите започнали да забелязват, че изглежда непрекъснато уморена и в интернет скоро се появили коментари около външния й вид. Някои просто коментирали, че раждането не й се отразило добре. Но точно един от коментарите на фенове й спасил живота.

За случая разказва самата Лара на сайта bodyandsoul.com.au. „Сърцето ми биеше като бясно, имах проблеми със съня и се събуждах мокра от пот. Понякога не успявах дори да се изкача по стълбите, без да се задъхам. Чувствах се като зомби”, спомня си Лара, която накрая се решила да отиде на лекар. След прегледа той я отпратил вкъщи с думите, че е нормално да се чувства уморена след раждането и я посъветвал да си почива повече от работата.

Няколко дни по-късно прочела коментар от фен, който я накарал а се замисли и да потърси други специалисти. „Не ви ли се струва, че Лара има адамова ябълка”, пишел неизвестен почитател на водещата. Лара се загледала по-внимателно в огледалото и забелязала, че действително има едва забележим израстък точно на мястото, където се намира адамовата ябълка при мъжете.

Когато си направила кръвни тестове и ултразвук, научила и диагнозата си. Изследванията показали, че Лара страда от рядка болест, наречена следротилен тиреоидизъм, която трябва да се лекува много бързо. „Ако не бях прочела този коментар, може би вече нямаше да съм между живите”, признава младата майка.

Източник: БЛИЦ

Коментари