Световното първенство по лека атлетика

Зрителите на стадион “Халифа” в Доха, където вчера започна Световното първенство по лека атлетика, както и милионите телевизионни зрители, станаха свидетели на невероятен жест на човечност.

Бегачът на дълги разстояния Джонатан Бъсби от Аруба изпадна в криза метри преди финала в сериите на 5000 метра, но тук се появи негов съперник на пистата – Брайма Сункар Дабо (Гвинея-Бисау), който веднага го хвана под ръка и помогна на изтощения атлет да не падне, а на всичкото отгоре и да успее да пресече финалната линия.

Двамата бяха бурно аплодирани от феновете по трибуните, а снимките и видеата след това обиколиха бързо света и станаха едни от най-гледаните.

Бъсби, разбира се, беше дисквалифициран, тъй като според правилата никой няма право да му помага да завърши състезанието. Дабо пък от своя страна постигна личен рекорд от 18:10.87 минути, въпреки че изгуби много време, докато оказваше помощ на изтощения си съперник.

Тази серия беше спечелена от етиопеца Селемон Барега с 13:24.69 минути.


Жесток скандал с филма за Наим, дъщерите му искат да го забранятДъщерите на Наим Сюлейманоглу Сезин и Есин Сюлейманоглу са подали иск в съда срещу чичо си Мухаррем …Sep 16 2019bulmedia.net

Коментари