Ценете животните. Те наистина са наши братя.
Шейла Марш работила на хиподрума Хейдък-парк от 21 години. Конете винаги са играли важна роля в нейния живот – особено Бронвен, който Шейла отгледала и обичала от малък. Те били заедно почти 20 години.
За съжаление, на възраст от 77 години на жената бил открит неизлечим рак. На смъртния си одър тя имала едно-единствено желание: още веднъж да се види с любимия кон Бронвен.
Здравето на Шейла се влошавало с всеки ден и дъщеря й Тина Марш се обърнала за помощ към служителите на болницата в Уигън, където тя лежала. Медиците с готовност откликнали и казали, че могат да осъществят последното желание на умиращата. Санитарите изнесли Шейла на носилка на паркинга, където бившата възпитателка била чакана от всички свои любими коне. Естествено, сред тях бил и Бронвен.

Ето колко изневеряваме според избора си на домашен любимец. Най-зле са тези собственициДомашните любимци „издават“ не само характера на собствениците си, но и склонността им към изневери,…Jun 28 2017bulmedia.net

Когато Бронвен се приближил до нея, Шейла била “на седмото небе”. С последни сили тя прошепнала името на коня, а Бронвен допрял нос до бузата й. По думите на Тина:
“Мама говореше трудно в своя последен ден, но ясно повика Бронвен по име и го помоли да я целуне”.
При вида на тази трогателна картина Тина не могла да сдържи сълзите си.
Разплаках се и всички медицински сестри също плакаха. Тя получи утешение, това беше толкова прекрасен момент! Тя имаше специални отношения с Бронвен. Тя се грижеше за него 18 или 19 години – оттогава, откакто Бронвен беше на 7. Това докосна всички нас, това беше много важно”.
Поразително е колко силни чувства възникват между живите същества. Изглежда, че живеем заради тези, които са ни в сърцето и тази душевна близост не знае граници. Очевидно Шейла е нямало как да си отиде, без да се сбогува.
Източник petel.bg

Драмата е покъртителна: Това е милиардерът, който отказа да спаси живота на своя внукОколо излизащия скоро по кината филм „Всичките пари на света“ се вдигна сериозен шум заради свързани…Dec 6 2017bulmedia.net

Коментари