Вчера за един не малък период от време Facebook и Instagram бяха недостъпни за потребителите в Съединените щати, части от Европа и Южна Америка. В последствие, започна поетапно възстановяване на достъпа, като част от функциите останаха неактивни. На какво се дължи това bulmedia.net само предполага, но е факт, че сривът се случи непосредствено покрай едно друго събитие за платформата.

Петнадесет седмици след като социална мрежа обяви, че ще добави опция за „Вашето време във Facebook“, която брои колко минути прекарвате в приложението, тя най-накрая е факт, по информация от сайта techcrunch.com

Проектирана е с идеята да ви помогне да управлявате социалната си мрежа, като таблото показва колко минути сте изразходвали всеки ден в приложението Facebook на това устройство за последната седмица и средно.

Можете да зададете дневен лимит и да получавате напомняне да преустановите престоя си в социалнатафейсбук мрежа след изтичане на тези минути всеки ден, плюс преки пътища за достъп до нотификации, таблото с новините и за заявките за приятелство. Последните два шорткъта са нови, но иначе функцията работи по същия начин, както когато е била тествана преди.

Можете да получите достъп до него, като отворите раздела „Още“ на Facebook -> Настройки и поверителност -> Вашето време във Facebook.

С пускането на подобни инструменти като част от най-новите версии на iOS и Android, както и добавянето на подобна в раздел „Вашата активност“ на Instagram миналата седмица, функциите за по-здравословно поведение в цифрова среда стават достъпни за широк кръг от потребители на смартфони.

Въпросът е дали тези функции добавени в менютата за настройки са достатъчно добър вариант, за да накара хората да преминат към по-здравословно поведение? Както и дали тя бе причината за сривът вчера?

Коментари

loading...