Сега ще тръгнат жените с качулките, които гледат само напред и не разбират какво се случва около тях. Малък Сечко реши да се покаже какво представлява. До 1-2 март ще има доста валежи, а в планините над 1 метър сняг. Това заяви в „Здравей, България“ климатологът Георги Рачев. „Причината е средиземноморският циклон, който минава над България и Румъния. Това означава сняг, сняг, сняг, а в Североизточна България и Северна България и виелици”, обясни климатологът. Той прогнозира, че цяла България ще е покрита със сняг – 30-40 см.
„След първия циклон, ще дойде и втори, който ще мине малко по-южно от България. Валежите ще бъдат по-силни в южната част на страната. Много сняг ще има в Родопите“, предупреди Рачев.
Зимата си показа рогата нощес със силен снеговалеж, февруари приключва със студ (10-ДНЕВНА ПРОГНОЗА)Снощи зимата отново напомни за себе си и обърка плановете на всички, които вече поглеждат къп трайно…Feb 20 2018bulmedia.net

Посрещаме Баба Марта с минус 15 градуса. Температурите може да паднат и под тях. При такива интензивни снеговалежи и рязко затопляне на времето се получават наводнения. От втори март температурите ще станат положителни до тогава обаче ни очакват ледени дни. На трети март ни очаква дъжд и сняг, но температурите ще се положителни“, призна Рачев. „На 8-и март температурите ще са вече над нулата. Очакват се много наводнения през пролетта заради многото валежи. Все пак е хубаво, че затоплянето при нас няма да е взривно, а постепенно“, завърши климатологът.
Източник blitz.bgСиноптикът Христо Христов с мрачна прогноза: Черни облаци надвисват над страната, ето къде ще натрупа сняг (КАРТА)Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна. …Feb 23 2018bulmedia.net

Коментари