Д-р Йонко Мермерски е защитил докторат по органична химия в областта на витамините от група В в университета „Джорджтаун“, Вашингтон, където е и преподавал.

Вярно е, че кайсиевите ядки съдържат цианид. Но цианидът в тях е част от молекулата амигдалин (тетрамер), която е отровна само за раковите клетки в тялото и безвредна за здравите. Освен в кайсиевите ядки, амигдалин се съдържа в ябълковите семки, костилките от череши и в горчивите бадеми. Според учените и изследователите, за да се отровите, е необходимо да консумирате големи количества ядки, семки или горчиви бадеми (например над 50 сладки или до 4-5 горчиви кайсиеви ядки дневно в продължение на няколко месеца). Ябълковите семки, костилките от череши, кайсиевите ядки и горчивите бадеми НЕ съдържат свободен цианид.Белтъкът или жълтъкът е по-полезен? Какво трябва да знаем при приемането на яйца – ето съветите на д-р Татяна МороховецБелтъкът или жълтъкът на яйцата е по-полезен, има ли значение за питателността им с какви храни се с…Feb 20 2018bulmedia.net

Съединението в тях, което съдържа цианид, се нарича амигдалин. В цялата публикувана в научната литература история на консумирането на 40 сладки или до 4 горичиви ядки от кайсия дневно с цел лечение на рак няма установени, регистрирани и доказани случаи на починали поради отравяне с цианид. При лекуваните не са се проявили отрицателни и странични ефекти. Най-типичната терапия, която е прилагана, било то като съпътстваща или като основна, е била консумирането на 10-20 сладки кайсиеви ядки (или 3-4 горчиви) на ден в продължение на месеци. Лекуваните не са се отровили заради неспособността на здравите клетки да асимилират амигдалин – той преминава през тях, без да ги уврежда. Това „умно“ от страна на природата решение е причината ябълковите семки, костилките от череши, кайсиевите ядки и горчивите бадеми да бъдат естествен лек срещу рак.

Раковите клетки зависят от ферментацията на захар (глюкоза) за тяхната енергия вместо от кислород. Така че раковите клетки „консумират“ амигдалина „като храна“ заради глюкозата в него, но биват поразени, когато го метаболизират и освободят бензалдихид и цианид. Глюкозата служи като захарна стръв за раковите клетки. Здравите клетки почти не метаболизират амигдалина. Освен това те съдържат достатъчно от ензима роданеза, който свързва свободните цианидни молекули със серни и създава безвредни тиоцианати, които се елиминират чрез урината. Именно това качество на амигдалина го прави подходящ за лечение на рак. Амигдалинът има търговски наименования (лаетрил и витамин В17). Фармацевтични компании са провеждали изследвания с цел да създадат лекарство против рак на негова основа.

Безопасният лек за рак чрез лаетрил или В17 е бил разработен от изследователя от Сан Франциско д-р Ернст Креб още през 1952 г. чрез втечняване и пречистване на амигдалин от кайсиеви ядки, за да може да го инжектира на пациенти с рак. Д-р Креб го е инжектирал и в себе си, за да гарантира безопасността на лаетрил, а д-р Джон Ричардсън е доказал ефикасността му, като излекувал няколко пациенти с рак в Сан Франциско с лаетрил. В книгата на д-р Грифин „Свят без рак“ (A World Without Cancer) можете да прочетете много повече за историята за лечение на рак с амигдалин.Мнозина обожават боба, после обаче идва тормозът с газовете. Как да избегнем проблема – ето съветите на д-р Росица ПоповаЕдни от най-обичаните храни в националната ни кухня като боба са известни и с това, че образуват мно…Feb 15 2018bulmedia.net

За превенция и лечение
В заключение, мнението на повечето специалисти е, че макар и да не са официално потвърдени като лек за рак, кайсиевите ядки не са вредни, когато се консумират в количества до 40 броя сладки кайсиеви ядки на ден (или 3-4 горчиви). Съществуват много данни, които показват, че консумирането на 10-20 сладки кайсиеви ядки на ден (или 2-4 горчиви) оказва благоприятен ефект както за превенция, така и за лечение на различни видове ракови заболявания. Избягвайте захар, докато се опитвате да лекувате рак, с който и да е метод.

Източник: rozali.com

Коментари