Българка отказа да наеме 39-годишен мъж на работа във Великобритания само защото е британец. За скандалния случай разказа потърпевшият Майкъл Фаулър пред местното издание „Метро“, цитиран от Dnes.bg. Консултантката по наемане на работа Пламена Иванова беше уволнена заради скандала. Шофьорът на тежкотоварни автомобили кандидатствал за работа във фирма, чиято централа се намира близо до дома му в графство Уилтшър. В електронната си поща обаче получил отказ с аргумента, че на тези позиции не се наемат британци. Компанията обяви, че е „напълно шокирана“ от действията на Пламена Иванова, която отговаря за наемането на нови служители.Няколко причини, поради които най-добрите служители напускат работа заради своите шефовеСигурно неведнъж сте чували ръководители на компании да се оплакват, че най-добрите им служители нап…Feb 15 2018bulmedia.net

„Нито един кандидат не може да получи отказ заради неговата националност, етническа принадлежност, пол или сексуална ориентация“, посочва фирмата.

Майкъл Фаулър също останал шокиран, защото от 12 години работи като шофьор и по думите му неговите колеги са от цял свят.
Мъжът кандидатствал по обявата, защото освен дългогодишен опит английският език му е майчин, а владеенето му било изрично посочено условие в обявата. Там пишело още, че кандидатите трябва да бъдат граждани на ЕС, но не изключвало британци.

След разпространяването на новината, много наши сънародници подкрепиха действията на Пламена Иванова, но имаше и някои, които застанаха на страната на британеца, като обвиниха българската шефка в дискриминация. Странното в цялата история е, че обявата е малко подвеждаща и няма реална причина мъжът да бъде отхвърлен за тази позиция. Но може би има някаква друга причина, която не е известна и не бива да прибързваме с изводите.Сестра от „Пирогов“ преби пациентка след операция с викове: „Млъкни ма, дрисло“. Самозабравилата се нахалница все още е на работаЗа ужасяващ случай в „Пирогов“ разказва пациентка. Вяра Димитрова твърди, че е била пребита в здравн…Jan 22 2018bulmedia.net

Източник: Петел

Коментари