Влиянието на магнитното поле върху човека до този момент е малко изучавано. Има привърженици на магнитотерапията и лечението с нейна помощ, както и противници на тази идея. Вторите са убедени, че човек не бива да стои близо до този материал.
Ако имаш закачени ярки магнити на вратата на хладилника, непременно се запознай с тази информация. Тя е особено важна за хората, които имат проблеми със сърцето.

Ясно е, че магнитите са скъп спомен от различни пътешествия или подарък от близък приятел. Да ги залепиш обаче на хладилника, едва ли е най-доброто интериорно решение, твърди „Толкова просто“. Но това не е най-големият проблем.

Магнитите са два вида. Първите са тъмно-сиви, почти черни, те са безопасни за всички любители на тези украшения. Опасност представляват светло-сивите, които са направени от вреден материал – неодим.
Именно те са опасни за хората с кардиологични проблеми. Под тяхно влияние кардиостимулаторите може да се повредят и да спрат да работят, а това може да доведе до тежки последици и дори смърт.

Магнитното поле на човека е крехка субстанция, твърдят специалистите по фъншуй. Фъншуй не забранява да се лепят магнити на хладилника и да се използват в интериора, но призовават да бъдат внимателни.
Не е добре обаче на вратата на хладилника да се поставят изображения на хора и животни. Това пренася негативна енергия върху храната. Това може да доведе до недъзи и бедност.

Важно е да се следи за наличието на магнити, ако в дома има деца. Малките магнитчета може да бъдат погълнати, а големите може да паднат върху главата на детето.

Източник: http://pozitivninovini.com

Коментари