събота, февруари 24, 2024

„Укротяване на опърничавата“ в Стара Загора |

Драматичен театър „Гео Милев“ се присъединява към честването на 400 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ШЕКСПИР, като представя на зрителите си новия спектакъл – комедията „Укротяване на опърничавата“.

„Укротяване на опърничавата” от Уилям Шекспир е истинско драматургично съкровище. Предлагаме на театралната публика тази великолепна творба в годината, в която светът отбелязва 400 години от смъртта на Уилям Шекспир.

…Два силни характера под един покрив могат на направят много поразии. В семейната война за надмощие се допускат всички средства. Петручио упражнява властта си, за да излекува Катерина от нейните недостатъци. С насилие, безсъние и глад. О, разбира се,  за нейно добро!…

Дали в тази смес от мъжка непоколебимост и женска твърдост може да се зароди любов? Възможно ли е щастието? Какво ще стане с Катерина и Петручио след всички свади и сблъсъци? В скандалите им, изпълнени със страст, дали ще поникне любовта?…

Всичко това… и още нещо… през много смях…

Сценичната версия и постановка са дело на Ивалин Димитров, превода на драматургичния текст –  на Валери Петров, сценографията и костюмите – на Петър Митев, танците – на Валери Кондратцев.

В ролите ще видим Александра Сърчаджиева, която е специален гост на постановката, Иван Калошев, Стефан Борисов, Весела Петрова, Елена Нацариду, Мария Енева, Димитър Митев, Георги Райчев, Илчо Димитров, Жоро Райчев, Тодор Тодоров и Цветомир Черкезов.

Премиерата на „Укротяване на опърничавата“ ще се състои на 23 март, от 19.00 часа, на основна сцена в Драматичен театър „Гео Милев“, а следващите дати, на които ще се играе спектакълът, са 29 и 30 март.

Източник: Vibes.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!