Знаете ли, че има „златна кръв“ или че автомобилите на Мерцедес имат тайна технология, която се активира преди злополука? Ако не, подгответе се да бъдете още по-изненадани.

Събрахме за вас най-яките нови факти, които отново ще ви напомнят колко невероятно страхотен е светът, в който живеем.

1. Най-силният вик на света е думата „тихо“

Този необичаен рекорд принадлежи на учител от Белфаст (Северна Ирландия). През 1994 г. г-ца Фланаган е записана в Книгата на Гинес, крещейки: „Тихо!“

Силата на този вик е 121,7 децибела (по-голяма от тази, която може да чуе на рок концерт). За щастие на нейните ученици тя никога не използва тайното си „оръжие“ в клас. Това видео е записано като демонстрация на мощта на нейните бели дробове.

2. Някои автомобили на Mercedes-Benz издават „розов шум“ преди катастрофа

Тази система се нарича Pre-Safe. Когато сензорите на автомобила установят, че следва сблъсък, системата възпроизвежда „розов шум“. Той е почти неуловим, но кара мускулите на ушите да се стегнат. Тази система помага на шофьора да избегне повреда или загуба на слуха като последица от злополуката.

3. Има само 5 ястия, които всеки трябва да може да готви

– Бургер. Защото всеки обича добър бургер.

– Здравословна закуска. Тя е наистина важна за началото на един добър ден, затова трябва да е вкусна и здрава.

– Яхния. Това е нещо, което може да готвите всеки ден от седмицата.

– Пилешко ястие. Има десетки начини за готвене на пиле и то върви добре с всяка гарнитура.

– Десерт. Консумирането на тортата, която сте направили, е много по-приятна от тази, която сте купили.

4. Първата космическа станция – Asgardia, приема заявления за бъдещо гражданство

Това е първата държава, която ще бъде разположена в орбитата на Земята. Вече има собствено знаме, герб, конституция и президент. Това ще бъде руският учен и бизнесмен Игор Ашурбейли. Проектът вече е напълно финансиран, а реализирането му е започнато. Ако решите да кандидатствате за гражданство, можете да го направите тук.

5. Има причина защо под душа се появяват най-яките идеи

Според психолога от Харвард Шели Х. Карсън вземането на душ или вана е чудесна идея, ако имате нужда от творчески подход към даден проблем.

Когато човек се отпусне във ваната или под душа, мозъкът започва да работи в т.н. инкубационен цикъл. В това състояние обикновено взимаме важни решения, премисляме идеи и стигаме до интересни изводи.

6. Има нещо, наречено „златна кръв“, а само 43 души в света я притежават

Този тип кръв се нарича „златна кръв“ поради невероятната си рядкост. Тя може да се използва при кръвопреливания за всеки кръвен тип, независимо от резус факторите. Хората с Rh-null кръвна група са най-ценните кръводарители в света. Днес има само 43 души, които я притежават.

Източник: Mila.BG

Коментари