В Youtube канала на Студио Комплект вече е качен пълен запис на любопитните презентации и цялата онлайн среща с тримата международно признати български дизайнери гости на МЕЛБА НА ЖИВО#11, която се проведе на 25 юни 2020. Достъпно и с лекотата на професионалисти Елиа Недков, Нинела Иванова и Стилияна Минковска въведоха публиката в удивителния дизайнерски процес – от поникването на първата мисъл и идея, през сложността и трудностите на работното производство до финала, представящ крайния продукт, роден, за да бъде красив и да подобри качеството на живот на обществото.

Форматът на МЕЛБА НА ЖИВО#11 позволи на тримата гост лектори да се включат виртуално от три различни европейски града, а българската публика – да общува свободно и да зададе въпросите си от София.

Първи в лекцията се включи Елиа Недков, за да представи своята естетска, смислена и вдъхновяваща философия, родена в Майорка. “Опростението е привилегия на майстора,” сподели той за есенцията на подхода си. Новият му бранд – e.n_bags съчетава съвременни практики с локално занаятчийство. Всяка чанта е вдъхновена от жестовете и моментите, които принадлежат на ежедневието и носи в себе си духа на “slow living” (бавния живот) и едновременно с това е направена така, че да служи на притежателя си дълго време.

Нинела Иванова, силно припознаваща се с определението „творчески лидер“, представи все още малко познатия свят на социалния дизайн – комбинация между невронаука, биология и дизайн с думите: “Смисълът на дизайна е да създава стойност за някого другиго.”

Стилияна Минковска, популярна главно със своята нетрадиционна космическа стая за раждане Ultima Thule, разкри неподозирано разнообразие на широките си интереси и творчески търсения – от проучване на тракийските гробници и задгробния живот на траките, през изследване на паметника Бузлуджа, та чак – до реконструкция на Къщата с ягодите.

Мисията на Студио Комплект е чрез МЕЛБА да запознава публиката с личности, които създават стойностни проекти с оригинален подход, дизайнери, развиващи сферата не само с качествена реализация, но и с революционните си идеи.

 

Следваща Публикация

Източник: HINews.BG

Коментари